Следвайте Гласове в Министърът на туризма Илин Димитров защити решението на

...
Следвайте Гласове в Министърът на туризма Илин Димитров защити решението на
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Нямаме пари да държим украинците в хотели

Следвайте " Гласове " в 
Министърът на туризма Илин Димитров отбрани решението на държавното управление да извади украинските бежанци от частните хотели и да ги разпредели из държавните бази с това, че нямало пари за обезпечаване на престоя им. Пред радио " Дарик " той сподели, че  " Голяма част от тези бази са на брега на морето, т.е. - чужденецът би трябвало да се реалокира на 500 метра надолу. Няма причина да се наслагва напрежение. И друго значимо нещо - базите са навътре в страната, там където могат да се интегрират по-лесно самите бежанци. "  

Числото е доста динамично, имаше малко над 13 000 души, които бяха настанени, и ежедневно те се прехвърят в държавните бази ". Заяви Димитров в " Седмицата " на Дарик отговор на въпрос какъв брой бежанци има сега в частните хотели.
Държавната база е хотел, който се стопанисва от страната – там има 40 000 кревати и в тези бази почиват всички работещи в България от години, изясни министърът. Това са ведомствените хотели, които са с ремонтирани и с положителни условия. " Ние сега местим бежанци от хотели в други хотели. Не ги водим на неприятно или на неприятно – това е цялото пренасяне ", добави Димитров.
" Наслагва се едно въодушевление, че надали не ги местим в неприятни места на края на света. Не, там почиват българи от години. Няма нищо притеснително и този развой би трябвало да завърши до 15 ноември ", сподели още Илин Димитров.

Той уточни още, че мярката не е спряна, тя е удължена и трансформирана – всички бежанци би трябвало да бъдат преместени в държавни бази, като са обезпечени нужните условия. " Сега дори има напрежение от страна на българите, които споделят „ ние си желаеме базите, тъй като там ни харесва всяка година да почиваме ”, сподели министърът.
Министерство на вътрешните работи откри: 3 200 фантоми измежду украинските бежанци у нас
Той изясни още, че базите са навътре в страната – там, където могат да се интегрират украинските бежанци.
" Отношението на България към бежанците е допустимо най-хубаво – ние единствени от целия Европейски Съюз сме ги настанили от първия ден в хотели – четиризвездни, тризвездни. Така ние помогнахме на един бранш, който беше извънредно тежко потърпевш от Ковид, само че сега нашите благоприятни условия свършват ", съобщи Илин Димитров.
Общата сума, която страната е дала досега, е над 520 милиона, само че тя е разграничена по доста пера, изясни още той.
" По програмата, която ние администрираме като Министерство на туризма, се чака да платим на бранша малко над 220 млн. лева Десет или единадесет заплащания ще бъдат направени. Вече сме наредили и заплащанията за месец септември. В момента, тъй като наследихме доста тъжби и проблеми, ние изпратихме едно писмо до всички хотелиери, които считат, че са ощетени, и започваме тъжба по тъжба да ревизираме какво е настоящото положение ", уточни министърът на туризма.
Има четири благоприятни условия да не се заплати престоя на бежанците:
Ако това е фантомна душа – т.е. някой е бил регистриран, само че си е отпътувал и хотелиерът продължава да го води;
 
Ако бежанецът е почнал работа някъде и се води настанен. Тогава това значи, че той към този момент печели средства и може да си поеме настаняването сам;
 
Ако едно лице е настанено в няколко хотела – " отишъл и ревизирал на 5-6 места къде е най-хубаво, само че си оставил документите и в предходните " ;
 
Четвъртата причина е софтуерен ни проблем – " не виждахме декларациите за изхранване, по тази причина са плащани основно нощувките последните месеци, само че това също ще го почистим ", изясни Димитров. Нито един емигрант няма да остане на улицата след 15 ноември, увери още Илин Димитров.
Адекватна ли е туристическата тактика на България?
Според Илин Димитров обстановката, в която живеем в Европа, не е съответна на нищо. По думите му нещата, които ни заобикалят, се трансформират през 3 месеца.
" Нашата рекламна тактика е писана преди няколко години и е до 2030 година Моето мнение като министър, в случай че се окаже че по-дълго би трябвало да стоим в служебни кабинети, е да възложа да я напишат отначало, тъй като тя не регистрира Ковид, не регистрира развиването на цифровите технологии и въздействието на военните дейности - писана е преди всички тези фактори ", изясни той. 
" Основният проблем за липса на фрагменти в туризма не е нито страната, нито браншът, нито заплатите. Основният проблем за липса на фрагменти е сезонността на туризма. Като това го прибавете и към демографския срив и получавате едно доста неприятно нещо ", уточни още министърът.
 
Източници: darik.bg, segabg.com
 
 
 
05 Ное 202275505 Ное 202210205 Ное 2022161805 Ное 202243605 Ное 2022162204 Ное 20222316КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022117719 Окт 202265821 Окт 2022125524 Sep 20222420
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР